Berging gekantelde vuilniswagen in Genemuiden

GENEMUIDEN – De vuilniswagen die vanmorgen aan de Polleboersweg van de weg raakte en in een sloot terecht kwam is woensdagavond succesvol geborgen. Tussen de flinke regenbuien door waren de mannen van bergingsbedrijf Wolves, kraanbedrijf Stouwdam en machinisten en chauffeurs van van Werven druk in de weer. Tegen 20:00 uur stond de vuilniswagen zonder extra schade weer op zijn wielen op het smalle weggetje.

De operatie begon rond 16:30 uur nadat de telekraan en het zware bergingsvoertuig op hun plaats waren gezet. Het werken op de smalle weggetje maakte het allemaal niet makkelijk. Tijdens het hijsen werd duidelijk dat het gemaakte plan van aanpak niet direct zou werken, er moest, naast de opgestelde voertuigen, ook vanuit een andere hoek getakeld worden. Een rupskraan werd gepositioneerd in het naastgelegen weiland. Met de giek kon er nu ook zijdelings kracht worden gezet en kwam de vrachtwagen al snel in de juiste richting.

Na enkele uren takelen stond de vuilniswagen uiteindelijk weer op zijn wielen op de Polleboersweg. De vrachtwagen werd op de lepels genomen van het bergingsvoertuig en werd afgevoerd. Ondertussen werden de rijplaten en draglineschotten weer opgeladen en maakte de machinist van de rupskraan het weiland weer vlak. Rond 21:30 uur vertrok het laatste voertuig. Morgen zal de Rova de schade opnemen aan de weg en de slootwal en deze eventueel repareren.