Gewonde bij botsing op oversteek Oppen Swolle

VOLLENHOVE – Bij een aanrijding op een oversteek van de Oppen Swolle is zondagmiddag een automobilist gewond geraakt. De man wilde vanaf de parallelweg van de Oppen Swolle richting de Halleweg maar zag bij het oversteken van de N331 een naderende auto van links over het hoofd.

Door de botsing kwam één van de voertuigen in een greppel tot stilstand. Om de bestuurder te bevrijden moest de brandweer van Vollenhove met hydraulisch redgereedschap de deur verwijderen. De man kon uiteindelijk zelf plaatsnemen op de brancard en werd met letsel aan zijn rug overgebracht naar het ziekenhuis. De twee inzittenden van het andere voertuig kwamen lichtgewond uit de auto en zijn op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor een behandeling.

Door de aanrijding was de Oppen Swolle enige tijd afgesloten tussen Kadoelen en het Drostenbos. Verkeer kon gebruik maken van de parallelweg. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de twee voertuigen afgesleept en na het reinigen van het wegdek kon de weg weer worden vrijgegeven.