Bestuurder bestelbus gewond na botsing met vrachtwagen

ZWOLLE – Bij een botsing tussen een bestelbus en een vrachtwagen is vannacht rond 04:00 uur een man gewond geraakt. De man kwam met zijn bestelbus vol kranten vanaf de A28 op de kruising van de Kranenburgweg met de Hessenweg in botsing met een vrachtwagen die vanaf het industrieterrein Hessenpoort kwam. Door de aanrijding werd de gehele voorkant van de bus weggeslagen.

Door de enorme klap kwam de bestuurder bekneld te zitten in zijn bus. Het motorblok kwam geheel los van de bestelbus en kwam tientallen meters verderop te liggen. De vrachtwagen werd ter hoogte van de achteras en de onderrijbeveiliging van de trailer geraakt en werd onbestuurbaar. De combinatie begon te scharen en schoot door de berm. De truck kwam in een sloot tot stilstand, de oplegger stond dwars in de berm. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

De Zwolse brandweer heeft na een inzet van drie kwartier de beknelde bestuurder weten te bevrijden. Een opgeroepen mobiel medisch team kon vanwege de weersomstandigheden geen gebruik maken van de traumahelikopter en moesten naar de ongevalslocatie per auto. Op hun komst kon echter niet meer worden gewacht waarop de patiënt met spoed is overgebracht naar het Isala ziekenhuis. Over zijn toestand is momenteel niets bekend.

Het ongeval veroorzaakte een enorme ravage. Voor de berging van de vrachtwagen moest een telescoopkraan worden ingezet en kwam bergingsbedrijf Hooikammer met een grote bergingstruck. Berger Wolves ontfermde zich over de bestelbus en het losgeslagen motorblok. De firma van der Kolk kwam naast afzetmateriaal ook in actie om de vervuilde berm te saneren en het wegdek weer te ontdoen van motor- en gasolie en de vele brokstukken. Tegen 11:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en kon de weg weer worden vrijgegeven.