Brandweer redt ree uit water langs Hogenbergweg

henry-wallinga-ree-hogenbergweg-hasselt-09HASSELT – De brandweer van Hasselt kreeg dinsdagmiddag een melding van dierenhulp aan de Hogenbergweg. Wandelaars zagen in de Dedemsvaart een ree zwemmen. Vanwege de hoge wallen was het voor het beestje onmogelijk om zelf weer aan wal te klimmen waarop zij de hulp van de brandweer werd ingeschakeld.

Een tweetal brandweermannen trotseerden het ijskoude water om de ree te redden van de verdrinkingsdood. De ree liet zich vrij gemakkelijk vangen waarna het aan wal kon worden gebracht. Even werd het beest de tijd gegeven om bij te komen van het avontuur . Na enkele ogenblikken schudde het dier zich goed uit en rende de vrijheid weer tegemoet.

De brandweer kon, na het reinigen van de het ingezette materieel, weer terug naar de kazerne.