Hond aangereden door auto op A28 bij De Lichtmis

henry-wallinga-ongeval-hond-a28-rouveen-05DE LICHTMIS – Op de A28 tussen Staphorst en Zwolle is dinsdagavond een hond aangereden door een personenauto. Door de aanrijding ontstond al snel een file, één rijstrook was afgesloten en voor de andere twee was een snelheidsbeperking opgelegd.

De hond kwam na de aanrijding zwaargewond op de weg terecht, de auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Bergingsbedrijf Hooikammer was snel ter plaatse om de auto af te voeren. Ondertussen kwam ook de dierenambulance die zich over de viervoeter ontfermde.

Via een chip kon de eigenaar van de hond worden achterhaald. De politie ging direct naar de eigenaar om deze in te lichten van het ongeval en de toestand van zijn hond. Hoe het met de hond is afgelopen is niet bekend.