Brandweer rukt uit voor melding van gaslekkage

henry-wallinga-gaslek-kerkstraat-zwartsluis-08ZWARTSLUIS – De brandweer van Zwartsluis is maandagmiddag uitgerukt voor een melding van een gaslekkage. Bij een leegstaand pand in de Kerkstraat werd een gaslucht waargenomen. Een schilder die in de buurt aan het werk was merkte de penetrante lucht op en schakelde de brandweer in.

Direct werd bij aankomst van de brandweer de straat afgezet en werd publiek op ruime afstand gehouden door de politie. Om het pand te kunnen betreden moest een deur worden geforceerd. Naast de brandweer van Zwartsluis werd ook een hulpverleningsvoertuig uit Steenwijk opgeroepen en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen. Hulp van de collega’s uit Steenwijk bleek niet nodig, wel was de komst van de A.G.S gewenst.

Na diverse metingen in en rondom het pand werden er geen gevaarlijke stoffen gemeten. Mogelijk is de muffe lucht vanuit het pand, welke al jaren niet meer wordt bewoond, opgemerkt door de schilder. Politie en brandweer gaven de omgeving al snel weer vrij en keerden, nadat een timmerman de boel weer had afgesloten, terug naar hun posten.