Honderden kalveren gered bij schuurbrand in Staphorst

henry-wallinga-brand-dekkersland-staphorst-01STAPHORST – In een schuur van een kalverenhouderij aan het Dekkersland is zondagmorgen rond 04:45 uur brand uitgebroken. De brandweer rukte met groot materieel uit en wist zo, met behulp van vele toegesnelde buren, enkele honderden kalveren te redden.

De kalveren werden in een land gedreven om later met vrachtwagens naar een veilig onderkomen te worden gebracht. Enkele kalveren raakten te water maar werden al snel gered door buren en brandweerlieden. Burgemeester Segers van Staphorst kwam poolshoogte nemen en sprak zijn waardering uit voor een ieder die hulp heeft geboden.

De brand heeft een schuur welke werd gebruikt als opslag volledig verwoest, in de naastgelegen schuren voor de kalveren ontstond aanzienlijke schade. Bij de brand raakte niemand gewond en zijn voor zover bekend geen kalveren om het leven gekomen.

Brandweerkorpsen van Staphorst, Zwartsluis, Steenwijk, Hasselt, Heino, Kampen en Meppel werden ingezet bij de bestrijding van de brand en evacuatie van de dieren. Rond 08:30 uur werd het sein brand meester gegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.