Grote brand bij papier recyclingbedrijf Huhtamaki

Henry-Wallinga©-Brand-Huhtamaki-Staphorst-07STAPHORST – Bij papier recyclingbedrijf Huhtamaki is donderdagavond brand uitgebroken. De Staphorster brandweer kreeg om 22:43 uur vanuit het pand aan de Industrieweg een alarm van de brandmeldinstallatie. Bij aankomst bleek dat er daadwerkelijk brand was en werd opgeschaald naar middelbrand. Een poging om de brand te blussen van binnenuit het pand moest al snel worden gestaakt vanwege de veiligheid. Wel kon nog een vrachtwagen uit de loods worden gehaald.

Om het vuur goed te kunnen bestrijden werden hoogwerkers van Meppel en Zwolle ingezet en werd een groot water transport opgebouwd. Vele meters brandslang lagen door de straten van het industrieterrein. De politie heeft het gebied ruim afgezet om de brandweer rustig te laten werken. Bij de brand kwam veel rook vrij, de Veiligheidsregio IJsselland adviseerde om bij last ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Tegen 01:45 uur had de brandweer de brand volledig onder controle en kon worden begonnen met het nablussen. Dit zal nog enkele uren in beslag nemen. Om 03:15 uur werd een nieuwe ploeg brandweermannen opgeroepen om de manschappen die al de hele tijd aanwezig waren af te gaan lossen. Hoe de brand is ontstaan en hoe groot de schade aan het pand is is nog niet duidelijk.