Grote brand verwoest rijwielhandel in IJsselmuiden

Henry-Wallinga©-Brand-Rijwielhandel-IJsselmuiden-02IJSSELMUIDEN – Woensdagavond rond 18:30 uur heeft een grote brand een rijwiehandel aan de Veenstraat in IJsselmuiden compleet verwoest. Het vuur greep razendsnel om zich heen en binnen enkele minuten stond de gehele winkel met werkplaats volledig in brand.

De brandweer van IJsselmuiden kreeg hulp bij het bestrijden van de brand van de korpsen Kampen, Genemuiden en Zwolle. Vanwege de brand werden er diverse metingen gedaan in de rookwolken. Uit deze metingen bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel adviseerde de veiligheidsregio om ramen en deuren te sluiten.

Tegen 22:30 was de situatie geheel onder controle en kon langzaamaan begonnen worden met het opruimen van het ingezette materiaal. Een sloopbedrijf was ondertussen begonnen om de laatste restanten van de rijwielhandel neer te halen om gevaar op instorting weg te nemen.