Flinke aanrijding tussen tractor en auto in Staphorst

Henry-Wallinga©-Ongeval-Lommertsteeg-Staphorst-09STAPHORST – Bij een flinke aanrijding op de kruising van de Lommertsteeg met de Zwarteveenweg is een automobiliste gewond geraakt. De vrouw zat samen met een kindje in een personenauto die vanaf de Gemeenteweg naar de Lommertsteeg reed. Op de kruising met de Zwarteveenweg kreeg zij geen voorrang van een tractorbestuurder.

Door de aanrijding vloog de tractor met daarachter een schudder van de weg en kwam half in een sloot en half in een weiland tot stilstand. Een grote boom werd rakelings gemist. De tractorbestuurder bleef ongedeerd maar was hevig ontdaan. De bestuurster van de auto is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Het jonge kind had geen letsel maar kreeg toch van het ambulancepersoneel een troostbeer.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst is naar de ongevalslocatie gekomen voor een sporenonderzoek. De verklaringen van beide bestuurders kwam overeen zodat het onderzoek niet al te lang hoefde te duren. De auto werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. De tractor zal door de eigenaar worden geborgen.