Zeilboot uitgebrand in jachthaven De Kranerweerd

Henry-Wallinga©-Brand--Zeilboot-Kranerweerd-Zwartsluis-11ZWARTSLUIS – In jachthaven De Kranerweerd is zondagmiddag rond 12:30 uur een zeilboot uitgebrand. De boot lag aan de wal om te tanken toen plots door kortsluiting brand ontstond aan boord van de boot. De eigenaar probeerde zelf nog om de brand te blussen maar de vlammen grepen razendsnel om zich heen.

Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden opgeroepen om de hardnekkige brand te komen bestrijden. Ondertussen werd de boot weggehaald van de tankinstallatie. Met enkele stralen hoge druk en schuim werd geprobeerd door de brandweer om een eind te maken aan de vlammen. Vele liters water en schuim waren nodig maar uiteindelijk werden de vlammen en rook minder. De polyester zeilboot raakte zwaar beschadigd. Bij de brand raakte niemand gewond.