Brand in machinekamer van binnenvaartschip

Henry-Wallinga©-Brand-Binnenvaartschip-Hasselt-02HASSELT – Tijdens werkzaamheden aan een binnenvaartschip op een scheepswerf aan de van Nahuysweg is vanmiddag brand uitgebroken. De korte maar felle brand, die gepaard ging met flinke rookwolken, brak uit in de machinekamer van het schip.

De brandweer van Hasselt was snel ter plaatse en betrad onmiddellijk het schip. Met een straal hoge druk en een straal schuimvormend middel was de brand snel onder controle. De brandweer van Zwartsluis stond met hun brandweervoertuig paraat om water uit de haven te pompen en zo de tankautospuit van Hasselt te voeden. Dit was echter niet nodig omdat de aanwezige hoeveelheid water welke de brandweerauto bij zich heeft genoeg was om de brand te blussen.

Nadat het schip was geventileerd konden de werkzaamheden aan het schip weer worden hervat. De brandweer keerde, na het reinigen en opruimen van het ingezette materieel, binnen een uur weer terug naar de kazerne en stond weer paraat voor een volgende melding.