Grote brand verwoest houten woning in Grafhorst

Henry-Wallinga©-Brand-Buitenwaarden-Grafhorst-17GRAFHORST – Een grote uitslaande brand heeft vannacht een houten woning aan de Buitenwaarden volledig verwoest. De vijf bewoners konden allen op tijd de woning verlaten maar drie van hen moesten vanwege rookinhalatie naar het ziekenhuis.

Bij aankomst van de brandweer stond het huis al in lichterlaaie en viel niet meer te redden. Er werd dan ook groots ingezet om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar de naastgelegen woningen. De brand werd bestreden door de brandweerkorpsen van Kampen, IJsselmuiden en Hasselt.

Bij de brand kwam enorm veel hitte vrij. Een brandweerwagen raakte licht beschadigd en moest in allerijl worden verplaatst. Ook liep een geparkeerde auto schade op door de stralingshitte. Een woning vlak naast het brandende pand liep ook schade op maar door gebruik van de juiste bouwmaterialen sloeg het vuur niet naar binnen.

Tijdens het nablussen en het slopen van de woning vloog spontaan een auto die onder de woning stond geparkeerd in brand. Wat de oorzaak van deze grote brand is is op dit moment nog niet bekend. Het team brandonderzoek van de brandweer IJsselland zal hier onderzoek naar doen.