Auto botst tegen boom op Schapendijk in Punthorst

Henry-Wallinga©-Ongeval-Schapendijk-Boom-Punthorst-03PUNTHORST – Bij een eenzijdig ongeluk op de Schapendijk is vannacht een man gewond geraakt. De man zat als bijrijder in een auto met daarin nog 2 personen, zij raakten niet gewond.

De auto reed vanuit Nieuwleusen richting Punthorst toen na een bocht, door nog onbekende oorzaak, de berm in werd gereden en men tegen een boom botste. De brandweer van Nieuwleusen kwam in actie om de bijrijder die bekneld zat te bevrijden. Door de brandweer werd het dak en de portieren verwijdert waarna de patiënt rechtstandig op een wervelplank uit de auto werd gehaald.

De bijrijder is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De twee anderen werden voor alle zekerheid onderzocht in een andere ambulance maar beiden hadden geen letsel. De restanten van de 25 jaar oude Ford Sierra zijn door een berger opgehaald en afgevoerd. De weg was van 03:50 uur tot 05:15 uur afgesloten voor het verkeer.