Ongeval door voorrangsfout op JJ Gorterlaan

Henry-Wallinga©-Ongeval-Gorterlaan-Staphorst-05STAPHORST – Door een voorrangsfout zijn dinsdagmiddag een personenauto en een bestelbus op elkaar gebotst. Het ongeval vond plaats op de kruising van de J.J. Gorterlaan met de Achthoevenweg. De automobilist van de personenauto raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestelbus reed vanaf de rotonde van de Wethouder Buitenhuisstraat richting het zwembad. De bestuurder van de bus zag de auto al rechts van hem rijden op de Achthoevenweg maar deze minderde geen vaart bij het naderen van de kruising. Ondanks een rempoging om een ongeval te voorkomen kwamen beide voertuigen toch met elkaar in botsing. De auto bleef zwaar beschadigd op de kruising staan, de bestelbus vloog na de aanrijding een greppel in.

De brandweer van Staphorst werd opgeroepen vanwege een mogelijke beknelling. Hiervan was geen sprake. De automobilist van de personenauto kon zelf uit de auto stappen en plaatsnemen in de gereedstaande ambulance waarna hij met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobilist bleef ongedeerd.

De brandweer heeft het wegdek gereinigd waarna berger Hooikammer de twee voertuigen kon afslepen. De verklaringen aan de politie was zo duidelijk dat een extra onderzoek overbodig was.