Auto raakt van de A28 en eindigt in greppel

Henry-Wallinga©-Eenzijdig_Ongeval-A28-01ZWOLLE – Op de A28, tussen De Lichtmis en Zwolle is vrijdagavond een automobilist, na een botsing met de middenvangrail, in een greppel geëindigd. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam naast de A28 tot stilstand.

Brandweerkorpsen van Staphorst en Nieuwleusen, enkele politie-eenheden en de ambulancedienst kregen de melding binnen van een voertuig dat op zijn kop in een sloot zou liggen ter hoogte van hectometerpaal 106.

Echter bleek het ongeval bij hectometerpaal 101.4 te zijn en stond de auto gelukkig gewoon in een greppeltje. De automobilist werd snel onderzocht maar behoefde geen verdere medische behandeling. Bergingsbedrijf Wolves takelde de 8 jaar oude zwarte Ford Fiesta uit de greppel en voerde deze af.

Door de botsing raakte de middenvangrail dusdanig beschadigd dat deze gerepareerd moest worden. Deze klus zal vanavond nog gaan plaatsvinden. Ondertussen is voor het traject Lichtmis-Zwolle en vice versa een snelheidsbeperking van 70km/u ingesteld tot de reparatie voltooid is.