Kleine brand in slaapkamer van rietgedekte woning

Henry-Wallinga©-Brand-OudeRijksweg-Rouveen-04ROUVEEN – De brandweer van Staphorst kreeg zaterdagavond rond 22:20 uur een melding van een brand in een rietgedekte woning aan de Oude Rijksweg. Een buurjongen zag dat er brand was ontstaan bij de buren en bonkte op de deur om de bewoners te waarschuwen.

Samen met de bewoners heeft de melder gepoogd de brand te blussen. Dit lukte bijna maar telkens weer begon het vuur op te laaien. Ondertussen was de gealarmeerde brandweer de woning ook al binnengekomen en maakte een eind aan het vuur met een paar stralen hoge druk. Nadat de woning was geventileerd konden de spuitgasten weer terug naar de kazerne.

De brand in de slaapkamer was ontstaan doordat wasgoed wat op de kachel lag vlam vatte. Dankzij de brandwerende gipsplaten werd voorkomen dat het vuur zich kon uitbreiden naar het rieten dak. Wel liep de slaapkamer flinke brand- en waterschade op.

Een medewerker van Salvage, de gezamenlijke Nederlandse brandverzekeraars, kwam bij de getroffen familie om een helpende hand te bieden. Dit kan in de vorm van het regelen van vervangend onderdak tot het inschakelen van een schoonmaakbedrijf.