Auto’s te water na botsing op kruising Vinkenbuurt

Henry-Wallinga©-Ongeval-Nieuweweg-Vinkenbuurt-04VINKENBUURT – Na een aanrijding op de kruising van de Nieuweweg en de Oude Zwolseweg, tussen Nieuwleusen en Balkbrug, zijn twee personenauto’s in een sloot belandt. Één van de automobilisten moest voor controle naar het ziekenhuis in Zwolle worden overgebracht.

Een bestuurder van een Opel Vectra, rijdend op de Oude Zwolseweg, zag een van rechts naderende Kia Sportage vanaf de Nieuweweg over het hoofd met een flinke aanrijding als gevolg. De opel kwam door de klap direct tot stilstand in een sloot. De Kia botste tegen een boom waarna deze ondersteboven en half op de Opel eveneens in de sloot tot stilstand kwam.

De bestuurder van de Opel kon zonder letsel zijn voertuig verlaten, de bestuurster van de Kia is met ons onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de verklaringen van beide automobilisten opgenomen waaruit bleek dat een verder onderzoek niet nodig was. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen geborgen.