Autobrand op afrit A28 bij De Lichtmis

Henry-Wallinga©-Autobrand-Afrit-A28-Lichtmis-01DE LICHTMIS – De brandweer van Staphorst is zaterdagmiddag uitgerukt voor een autobrand. Op de A28 tussen Zwolle en Staphorst zou ter hoogte van De Lichtmis volgens de melding een auto in brand staan.

Een automobilist merkte ter hoogte van De Lichtmis een brandlucht op in zijn auto. Kijkend in zijn achteruitkijkspiegel zag hij ook een flinke rookwolk. Op de afrit werd de auto aan de kant gezet en hij schakelde de hulp in van de brandweer. De bestuurder haalde snel alle belangrijke spullen uit de auto want ook in de auto stond inmiddels rook.

Bij aankomst van de Staphorster brandweer was er van vuur en rook geen sprake meer. De brandweer heeft de accu losgekoppeld en na een inspectie konden zij al snel weer terug naar hun post. Door het brandje moest de auto wel worden afgevoerd. Berger Wolves heeft de auto en de bestuurder meegenomen naar het depot in Zwolle.