Koe gevallen in melkstal

Henry-Wallinga©-Koe-Melkstal-Hasselt-01ROUVEEN – De Hasselter brandweer kreeg zondagmorgen het verzoek om uit te rukken met de veetakel naar de Holtrustweg. Daar zou volgens het bericht op de alarmontvanger een koe in de kelder of put liggen. Ter plaatse gekomen bleek het toch net even anders te wezen.

In de melkstal lag een drachtige koe die met geen mogelijkheid zelf weer in de benen kon komen. Ondanks pogingen van de boer om het beest zelf weer overeind te krijgen werd uiteindelijk de brandweer erbij geroepen.

Met deze extra handen kon de koe op een soort bed worden gelegd waarna het uiterst voorzichtig de melkstal kon worden uitgerold. Met een kraan werd het “bed” het laatste stukje op stal getrokken. Ondertussen was de dierenarts ook aangekomen om naar de medische toestand van de koe en het ongeboren kalf te kijken.

Nadat de koe uiteindelijk weer op de stal lag was er voor de brandweer weinig meer te doen. Na het reinigen van manschap en materieel keerden de brandweer dan ook terug naar de kazerne. Bij het verlaten van de boerderij had de koe alweer gedronken en zag het er op het eerste gezicht alweer beter uit.