Brandweer verwijdert gevaarlijk hangende takken

Henry-Wallinga©-Gevaarlijke-Takken-Hasselt-06HASSELT – De brandweer van Hasselt heeft woensdagavond enkele takken uit een boom verwijdert die zorgden voor een gevaarlijke situatie. Aan de ingang van het van Stolkspark aan de Buiten de Enkpoort werd door een buurtbewoner de losse takken opgemerkt.

De centralist van de meldkamer stuurde tegelijk met de Hasselter brandweer ook enkele collega’s van de Zwolse brandweer op pad die met een hoogwerker naar Hasselt kwamen. Vanuit de hoogwerker werd tijdens een flinke hoosbui met behulp van een kettingzaag het nodige snoeiwerk verricht zodat het weer veilig werd voor de omgeving.

Nadat de afgezaagde takken netjes aan de kant waren gelegd en de straat weer was aangeveegd keerden de brandweereenheden elk weer terug naar hun eigen kazerne. Tijdens de werkzaamheden was de Buiten de Enkpoort tijdelijk afgesloten.