Automobilist spoorloos na eenzijdig ongeval

Henry-Wallinga©-Ongeval-Verkavelingsweg-Hasselt-06HASSELT – Zondagavond rond 23:30 uur werden politie-eenheden en ambulancedienst naar de Verkavelingsweg gestuurd voor een ongeval. Voorbijgangers zagen dat er een auto op de kop in een sloot aan de Verkavelingsweg lag. Maar van de bestuurder was geen spoor te bekennen.

De omgeving van het ongeval werd afgezocht naar de bestuurder. Agenten hebben met behulp van een politiehond en een warmtebeeldcamera meegezocht, maar ze hebben niemand gevonden. Op grond van het kenteken en een achtergelaten portemonnee konden ze wel achterhalen wie er vermoedelijk in de auto hadden gezeten.

Later die nacht zagen agenten die twee personen lopen over de Verkavelingsweg. Het ging om twee mannen van 26 en 34 jaar uit Zwolle. De mannen waren (licht) gewond, roken naar alcohol en één van hen beschikt niet over een rijbewijs. Daarnaast bleek dat ze allebei nog boetes hadden openstaan. Ze zijn aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij een ongeval en zijn meegenomen naar het politiebureau. Onderzoek moet uitwijzen wie er achter het stuur heeft gezeten.

De auto, die slechts 19 dagen op naam staat van de huidige eigenaar, is bij het eenzijdige ongeval totaal vernield. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft het wrak uit de sloot getakeld en afgevoerd.