Bijzondere bergingsklus aan de Kamperzeedijk

Henry-Wallinga©-Berging-Pistenbully-Kamperzeedijk-06KAMPERZEEDIJK – Bergingsbedrijf Hooikammer uit Staphorst heeft vrijdagmorgen wel een hele bijzondere bergingsklus gehad. In een rietland bij de Mandjeswaard was een pistenbully weggezakt. Pistenbully’s worden oorspronkelijk gebruikt in wintersportgebieden maar hier veelal door riethandelaren.

Dit rupsvoertuig is ideaal om op drassige landerijen werkzaamheden uit te voeren maar ook dan kan het nog misgaan. Dat ondervond de bestuurder van zo’n voertuig woensdag aan het eind van de middag. De man was bezig om riet, dat niet meer gemaaid kan worden, plat te schuiven zodat er het volgende seizoen weer vers riet kan groeien.

Helaas was de ondergrond toch te drassig en kwam het voertuig vast te zitten. Al snel zakte het zo ver weg dat het onmogelijk was om zelfstandig weer vrij te komen. Zwaarder geschut moest worden ingezet. Een perfect klusje voor de bergingstruck van Hooikammer. Binnen no-time stond de pistenbully weer op het droge. Voordat deze weer ingezet kan worden zal het echter eerst grondig moeten worden gereviseerd.