Automobilist overleden na ernstige aanrijding

Henry-Wallinga©-Ongeval-IJsselallee-Zwolle-07ZWOLLE – Even na half negen werd op de N337 een ernstig ongeval gemeld op de kruising van de IJsselallee met de Ittersumallee. Al snel liet de politie via twitter weten dat het ging om een aanrijding tussen een (kleine) vrachtwagen en personenauto, waarbij een dode en een zwaar gewonde waren gevallen. Het overleden slachtoffer is de bestuurder van de personenauto.

De aanrijding ontstond toen de man, een 79-jarige inwoner van Zwolle, in volle vaart achterop de kleine vrachtwagen reed die stilstond voor het stoplicht, waarop die voorwaarts tegen een cabrio personenauto werd gedrukt, die op zijn beurt ook een ervoor staande auto aantikte. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek de man al te zijn overleden. Zijn 71-jarige vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Haar toestand is kritiek.

De bestuurder van de kleine vrachtwagen, een 44-jarige man uit Tilburg, is naar het ziekenhuis gebracht vanwege nekklachten. De weg is enige uren afgesloten. Rond 11.30 uur was de weg weer vrij. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding.