Harde wind blaast deksel van containerbak op A28

Henry-Wallinga©-Storm-A28-Lichtmis-04DE LICHTMIS – De harde wind heeft dinsdagmorgen voor een flinke overlast gezorgd bij weggebruikers op de A28 tussen Staphorst en Zwolle. Een flinke windvlaag kreeg grip op een deksel van een container die weer op een aanhanger stond van een vrachtwagen.

Het deksel vloog de lucht in op het moment dat de vrachtwagen net door een portaal reed met matrixborden. Één bord raakte hierbij zwaar beschadigd. Het deksel bleef achter de combinatie bungelen, maar de chauffeur had alles al snel in de gaten en besloot om snel de vluchtstrook op te rijden. De kracht van de wind was zelfs zo erg dat de bijna 12 ton wegende container uit de rails was getild.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft in samenwerking met kraanbedrijf Russcher de klep verwijdert en de container weer op de rails geplaatst waarna alles naar de parkeerplaats kon rijden van het even verderop gelegen tankstation. Door dit incident ontstond er een file van ruim 13 kilometer.