Auto vliegt uit de bocht op Zwartewaterallee

Henry-Wallinga©-Ongeval-Zwartewaterallee-Zwolle-04ZWOLLE – Op de Zwartewaterallee is zondagavond 15 maart een automobilist gewond geraakt nadat hij met zijn auto uit de bocht is gevlogen. Hierbij werd een boom omver gereden en kwam de auto tegen een tweede boom tot stilstand. De bestuurder is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto reed vanaf de Ceintuurbaan de Zwartewaterallee op en verloor in een bocht de macht over het stuur. Hierna schoot de auto de berm in en botste tegen de bomen. De brandweer van Zwolle heeft het ambulancepersoneel geholpen om de bestuurder veilig op de brancard te krijgen. De bijrijder kon zelf uit de auto stappen en bleef ongedeerd.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de zwaar gehavende Audi uit de berm getakeld en afgevoerd. Het verkeer kon ten tijde van het ongeval in beide richtingen slechts gebruik maken van één rijstrook.