Brand op bovenste etage appartementencomplex

Henry-Wallinga©Brand-JvGoyenstraat-Meppel-08MEPPEL – Woensdagmiddag 28 januari is er brand ontstaan op de bovenste verdieping van een appartementencomplex aan de Jan van Goyenstraat. De brand ging gepaard met veel rook waardoor de bewoners van acht omringende appartementen moesten worden geëvacueerd.

De brandweer had de brand, die korte tijd uitslaand was, al snel onder controle. Vanuit de hoogwerker werden delen van het raam, welke door de hitte was gesprongen, uit de sponning genomen om te voorkomen dat deze stukken naar beneden zouden vallen. Met behulp van de overdrukventilator werd het trappenhuis ontdaan van de aanwezige rook.

Na een laatste inspectieronde met de warmtebeeldcamera door het appartement werd de mogelijke oorzaak gevonden van deze brand. Op de plaats waar de brand was ontstaan vond men de restanten van een laptop welke aan de lading stond. Op het moment dat de brand uitbrak waren de bewoners niet thuis.