Brandweer rukt uit voor gaslekkage

Henry-Wallinga©-Eiland-Hasselt-07HASSELT – De brandweer van Hasselt werd woensdagmiddag rond half vier opgeroepen voor een melding van een gaslekkage aan Het Eiland. Tijdens het plaatsen van een tijdelijk verkeersbord werd de gasleiding van een huisaansluiting geraakt. Medewerkers van een bedrijf welke in de buurt bezig zijn met werkzaamheden aan het gasleidingnetwerk merkten de lekkage op.

De ruime omgeving van de lekkage werd afgezet wat voor de nodige verkeersproblemen zorgde. Rond het lek en de betreffende woning werden continu metingen verricht. Monteurs van Enexis waren snel ter plaatse en begonnen met de werkzaamheden. De eigenaar van de getroffen woning kwam inmiddels ook thuis zodat ook in de woning metingen konden worden gedaan. Uit deze metingen kwamen geen gevaarlijk hoge concentraties maar wel moest het huis worden geventileerd. Dit kon al simpel door het open zetten van enkele ramen.

Nadat de bevelvoerder het incident had overgedragen aan Enexis werd de weg richting de kazerne weer ingezet. Wel bleef de weg nog enige tijd afgesloten in verband met de reparatie.