Schoorsteenbrand aan de Sportlaan

Henry-Wallinga©-Sportlaan-Hasselt-04HASSELT – Zondagmorgen om 11.20 uur werd de blusgroep van Hasselt opgeroepen voor een schoorsteenbrand. De bewoners waren net bezig om de kachel lekker op te stoken voor het bezoek zou komen, toen het misging. Snel werd de luchttoevoer afgesloten en werd het alarmnummer gebeld. Terwijl de tankautospuit nog aanrijdend was riep de bevelvoerder de hulp in van de hoogwerker van brandweer Zwolle. Al snel was duidelijk dat het schoorsteenkanaal makkelijk te bereiken was en was de hoogwerker weer afbesteld.

Door het snelle optreden van de bewoners bleef de schade beperkt. Het kanaal werd door de brandweer gecontroleerd en geveegd. De bewoners konden helaas geen gebruik meer maken van de kachel en zullen het met de warmte van de centrale verwarming moeten doen.