Opnieuw automobilist de dupe van bloembakken

Henry-Wallinga©-Vechtlaan2-Hasselt-05HASSELT – Opnieuw is er een automobilist slachtoffer geworden van de beruchte bloembakken. De Hasselter bloembakken zijn destijds geplaatst om de verkeersveiligheid te vergroten, maar hebben in de afgelopen jaren alleen maar voor overlast gezorgd. Het betekende de derde aanrijding op de H.A.W. van de Vechtlaan in week tijd. Afgelopen maandag was eveneens een iemand op de bloembakken gebotst maar de schade aan het voertuig viel toen mee.

Vandaag was een automobilist uit Enschede de dupe. De man was voor werkzaamheden in Hasselt aanwezig en reed met zijn voertuig richting het centrum, toen het helemaal misging.

De onfortuinlijke bestuurder botste pardoes met zijn rechtervoorwiel op de bloembak en kwam midden op de weg tot stilstand.

Ondanks de hevige klap bleef de bestuurder ongedeerd. Wel werd de man gecontroleerd door medisch personeel van de post Lichtmis. De auto raakte total loss en is door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.