Botsing op kruising in buitengebied van Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Bij een botsing tussen een personenauto en een bestelauto is zondagmorgen rond 10 uur een man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer verleende geen voorrang aan de bestuurder van de bestelauto met een flinke aanrijding als gevolg. De gewonde is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder bleef ongedeerd.

De bestuurder van de zwarte Volkswagen reed op de Korenweg en verleende op de kruising met de Staphorsterweg geen voorrang aan de van rechts komende bestuurder van een witte Renault bestelwagen. De bestelwagen botste hard in de flank van de Volkswagen waardoor deze een halve draai maakte om vervolgens hard met de achterzijde van de auto tot stilstand te komen tegen een boom.

Na een onderzoek van de ongevallendienst van de politie kon bergingsbedrijf Wolves in actie komen om de twee wrakken van de weg te takelen. Rond het middaguur was de kruising weer vrij.