Hooi in brand in jongveestal aan Ter Wee te Hasselt

HASSELT – In een stal met jongvee aan de Ter Wee in Hasselt is woensdagmorgen brand uitgebroken. Vanwege het barre weer besloot de boer om extra balen hooi binnen te zetten om deze te kunnen voeren aan het vee. In één van de balen is brand ontstaan. De brand is vermoedelijk ontstaan door broei.

De boer en zijn zoon hebben een poging gedaan om de brand te blussen maar dit werd onmogelijk door de enorme rookontwikkeling. Zij zijn door ambulancepersoneel onderzocht vanwege rookinhalatie. Het tweetal had verder geen medische behandeling nodig. De bluswerkzaamheden werden overgenomen door de brandweer.

Door snel optreden van de brandweer van Hasselt, welke assistentie kreeg van de korpsen Genemuiden, Zwartsluis en Zwolle, was de brand snel onder controle en bleef de schade beperkt.

Helaas is er bij de brand wel een kalfje omgekomen welke direct naast de brand in een hok stond. De restanten van de baal hooi werden naar buiten gewerkt en afgeblust.