Vrachtwagen gekanteld op Oude Rijksweg in Staphorst

STAPHORST – Op de Oude Rijksweg is dinsdagavond rond 18:30 uur een vrachtwagen met daarop een container geladen met oud ijzer gekanteld. De onfortuinlijke chauffeur kwam met de schrik vrij, de vrachtwagen raakte zwaar beschadigd. Een lantaarnpaal werd in de val van de vrachtwagen meegenomen.

De chauffeur wilde vanaf de Oude Rijksweg linksaf slaan om te gaan tanken bij het onbemande tankstation. Door vermoedelijk een technisch mankement aan het voertuig raakte de truck in onbalans en begon te kantelen. De aanhanger, eveneens geladen met een container met oud ijzer, bleef gelukkig wel op de wielen staan.

Bergingsbedrijf Hooikammer had de truck, na de nodige voorbereidingen, weer vlot rechtop getakeld. Tijdens de bergingswerkzaamheden werd de weg volledig afgesloten. Ook het tankstation was tijdelijk niet bereikbaar. Een medewerker van Enexis ontfermde zich over de geknakte lantaarnpaal.

Na de berging werd de wegdekreiniger van de firma van der Kolk ingezet om de gelekte vloeistoffen en losse onderdelen van de weg te halen. Alle werkzaamheden aan “de diek” waren rond 21:15 uur afgerond.