Brand in bedrijfspand aan de Hessenweg in Rogat

ROGAT – Een brand in een bedrijfspand aan de Hessenweg heeft donderdagavond voor flink wat rook- en roetschade gezorgd. De brandweer van De Wijk/ Koekange ontving om 22:00 uur de melding van de brand en na drie minuten werd ook het korps van Ruinerwold op pad gestuurd.

Bij aankomst van de brandweer waren er dikke rookwolken zichtbaar waarop direct nog groter werd opgeschaald. In het pand zijn een tweetal bedrijven gevestigd. De brand is ontstaan in het gedeelte van een producent van dak- en gevelsystemen. In een machine waar sandwichpanelen (Een sandwichpaneel dankt zijn naam aan het feit dat het isolerende materiaal ‘gesandwicht’ wordt door de twee buitenplaten) op maat worden gemaakt is brand ontstaan. Door het isolerende materiaal kwam er veel rook vrij wat het voor de brandweer lastig maakte om de brandhaard te lokaliseren.

Door de snelle opschaling bleef de brand beperkt, maar is er wel flink wat schade. Ook een evenementenbureau werd gedupeerd door de brand. Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is nog niets bekend.