Vrachtwagen in bermsloot langs A28 bij Staphorst

STAPHORST – Een vrachtwagencombinatie is maandagmorgen rond 09:23 uur van de snelweg A28 geraakt en in de naastgelegen bermsloot tot stilstand gekomen. De vrachtwagen reed van Staphorst richting Zwolle. De chauffeur bleef bij het ongeval ongedeerd.

Om de vrachtwagen met oplegger weer uit de sloot te krijgen moesten twee hijskramen worden ingezet. Omdat deze kranen niet zomaar voorhanden zijn moest er even worden gewacht. De derde rijstrook, die in verband met het ongeval was afgesloten, werd in tussentijd weer vrijgegeven. Zo kreeg het verkeer, wat zich ondertussen flink had opgehoopt, weer alle ruimte.

Kraanbedrijven Russcher uit Staphorst en Dick ten Klooster uit Hasselt takelden onder leiding van bergingsbedrijf Hooikammer de vrachtwagen met lege oplegger uiteindelijk vlotjes uit de sloot. Rond 12:30 uur stond de combinatie weer op het asfalt.

Ondertussen was het waterschap Drents Overijsselse Delta druk in de weer om de in de sloot vrijgekomen vloeistoffen in te dammen. Een veeg/zuigauto van de firma van Wilchem heeft na afloop van alle werkzaamheden het asfalt gereinigd. Om 14: 30 uur vertrok de bergingswagen met de vrachtauto met oplegger en werden alle afsluitingen en snelheidsbeperkingen opgeheven.