Inzittenden nemen de benen na eenzijdig ongeval

ZWARTSLUIS – Op de Oppen Swolle, ter hoogte van de rotonde met het Westeinde, is vannacht een auto van de weg geraakt en onderaan de dijk in een weiland terecht gekomen. Een passant zag de auto liggen in het land en ging op onderzoek. Bij de auto trof de passant twee mannen aan die ineens op de vlucht sloegen. Hierop werd de politie in kennis gesteld.

Het tweetal liep door de donkere weilanden langs het Zwartewater. Na een zoektocht van de politie troffen zij het vluchtende duo aan ter hoogte van de Veerweg. Eén van hen was, tijdens het ongeval of de vluchtpoging, gewond geraakt en is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Van beide mannen werd door de politie een alcoholtest afgenomen. Allebei bliezen zij meer dan de toegestane hoeveelheid. Omdat niet duidelijk is wie er achter het stuur heeft gezeten kan de politie, tot nu toe, echter niets met deze uitslag.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de 17 jaar oude Citroën Xsara Picasso, die bij het eenzijdige ongeval total loss raakte, uit het weiland getakeld en afgevoerd.