Vrachtwagencombinaties ten prooi aan herfststorm

ZWARTEWATERLAND – De herfststorm die vandaag over ons land trok zorgde ook in Zwartewaterland voor de nodige overlast. Vooral vrachtwagencombinaties ondervonden flinke last van de harde wind. Op de N331 en de N759 ging het dan ook mis.

Op de dijk tussen Zwartsluis en Hasselt kwam een chauffeur door de wind in de problemen. De aanhanger van zijn volumetransport werd omver geblazen en kwam op de zijkant op de vangrail terecht. Door het ongeval was de weg geheel afgesloten, verkeer werd omgeleid. De dijk werd door de provincie Overijssel uit voorzorg voor al het verkeer afgesloten tot de wind ging liggen.

Ook op de Nieuwe Weg, de N759 tussen Hasselt en Genemuiden, blies de wind een aanhanger omver. Hier was de overlast voor het overige verkeer minder. Een rijstrook werd gebruikt om verkeer om beurten langs het incident te leiden.

In beide gevallen kwam bergingsbedrijf Hooikammer in actie en werden de aanhangers weer keurig op de wielen gezet. Aannemersbedrijf van der Kolk kwam ter plaatse met big bags gevuld met zand. Deze werden in de vrachtwagens en aanhangers geplaatst om ze te voorzien van wat gewicht om eventuele herhaling te voorkomen.

De Nieuwe Weg was vanaf 14:00 uur weer geheel begaanbaar. Rond 16:30 uur werd de afsluiting van de N331 opgeheven en kon verkeer weer gebruik maken van de dijk tussen Zwartsluis en Hasselt.