Afscheid brandweerman Gerco Scherpenkate

HASSELT – Woensdag 31 mei 2017 heeft het brandweerkorps van Hasselt afscheid genomen van collega Gerco Scherpenkate. Gerco heeft na 15 jaar trouwe dienst de pieper uitgeschakeld en gaat genieten van zijn vrije tijd. Totaal verrast was Gerco toen collega’s en oud-collega’s in brandweerwagens met zwaailicht en sirene aan kwamen rijden voor zijn laatste rit.

Na een rondrit werd er in de kazerne op gepaste wijze afscheid genomen. In een speech van ploegleider Dirk Jan Pullen werd de loopbaan van Gerco doorlopen. Er kwamen leuke anekdotes naar boven. Als afsluiting werd aan Gerco een prachtig beeld overhandigd en ontving zijn vrouw Gerian een ferme bos bloemen. Ook voor Gerco klonken de bekende woorden bij een afscheid van een brandweerman; ‘Bedankt voor je inzet!’

De avond werd afgesloten onder het genot van een hapje en drankje.