Dodelijk ongeval op oversteek N377 bij Nieuwleusen

henry-wallinga-ongeval-n377-oversteek-nieuwleusen-03NIEUWLEUSEN – Op een oversteek van de N377 net buiten de bebouwde kom van Nieuwleusen heeft maandagmiddag een ernstige aanrijding plaatsgevonden. Een bestuurster van een Citroen C3 wilde vanaf de noordelijke ventweg de drukke N377 oversteken maar zag een bestelbus vanuit de richting van Balkbrug over het hoofd.

De bus boorde zich in de flank van de auto ter hoogte van de bestuurdersstoel. De auto werd door de aanrijding weggeslingerd en kwam in de berm tot stilstand. De vrouw van 85-jarige uit Nieuwleusen is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle waar zij later aan haar verwondingen is overleden. De bestuurder van de bestelbus, een 43-jarige man uit Westerbork, bleef ongedeerd.

Door het ongeval ontstond er een verkeerschaos. In verband met de reddings- en bergingswerkzaamheden en het politieonderzoek was de N377 geruime tijd afgesloten en werd het verkeer via de parallelwegen omgeleid.