Brand in schuur aan Kettingweg in Genemuiden

henry-wallinga-brand-kettingweg-genemuiden-08GENEMUIDEN – In een schuur aan de Kettingweg in Genemuiden is vannacht brand uitgebroken. De brandweer van Genemuiden kreeg om 01:21 uur de melding van de brand. In de schuur lagen voornamelijk hooibalen opgeslagen maar ook stonden er enkele landbouwmachines.

Op het dak van de vrijwel nieuwe schuur waren veel zonnepanelen aanwezig. Deze raakten allen door de brand vernield. Het bluswater moest van ver komen dus werd er vanuit Hasselt een extra brandweerwagen opgeroepen. Enkele honderden meters slang werden uitgelegd om het water bij de brand te krijgen. Met een kraan werden de balen uit de schuur gehaald en uit elkaar getrokken.

De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met het blussen. Tegen 06:00 uur keerden de brandweerwagens terug naar de kazerne. De schade aan de schuur is enorm. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.