Water Music festival bij de Kalkovens in Hasselt

Henry-Wallinga©-Watermusic-Hasselt-2016-14HASSELT – Het muziekfestival ‘Water Music’ heeft op vrijdag 1 juli 2016 het toeristisch vaarseizoen van de gemeente Zwartewaterland ingeluid. Het muzikale gebeuren, met het decor van de Kalkovens van Hasselt op de achtergrond, werd opgeluisterd door een groot gelegenheidsorkest, bestaande uit maar liefst 100 muzikanten van Voorwaarts Zwartsluis en Hasselts Fanfare. Speciale gast van de avond, evenals de eerste editie, was zanger Syb van der Ploeg.

Het concert begon vanwege de regen een kwartiertje later. Het ‘Hasselt’s Kwartiertje’ werd aan het begin van het programma als daad bij het woord gevoegd.

Heerlijke muziek en een Friese zanger die een humoristische noot en de nodige zelfspot toepaste in de nabijheid van de Aak ‘De Vijf Gebroeders’ uit Genemuiden. Het publiek, dat in grote getale aanwezig was, stak aan de Hasselter buitengracht, de loftrompet af. En niet alleen het publiek. “Wat een stem. Dat staat als een paal boven water”, aldus spreekstalmeester Henk-Jan Overmars daarmee doelend op het zojuist uitgevoerde Hallelujah van Leonard Cohen.

De eerste editie in Zwartsluis, vorig jaar in Genemuiden, en vrijdagavond in Hasselt. De muzikanten zijn volleerd: waar gaat een vierde editie plaatsvinden?