Auto vliegt uit de bocht en belandt in berm van N377

Henry-Wallinga©-Ongeval-Hasselterweg-Hasselt-03HASSELT – Dinsdagavond is op de N377, de Hasselterweg tussen Hasselt en De Lichtmis een auto uit de bocht gevlogen en in de naastgelegen berm terecht gekomen. De bestuurder kon zelf zonder kleerscheuren uit de auto klimmen, zijn auto raakte wel beschadigd.

De man reed richting de Lichtmis en verloor net na de bocht bij ’t Rakje de macht over het stuur van zijn Maserati Ghibli. De twee jaar oude sportauto, met een nieuwwaarde van € 110.000, kwam gehavend in het hoge gras tot stilstand. Politieagenten onderwierpen de man aan een blaastest. Door de uitslag op het voorselectieapparaat werd besloten de man mee te nemen naar het politiebureau in Staphorst voor een uitgebreide ademanalyse. De uitslag van deze test betrof 285µg/l. Hiervoor zal de man een proces verbaal ontvangen.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de waardevolle auto uit de berm te takelen en af te voeren. Hiervoor moest de weg enkele minuten worden afgesloten voor al het verkeer. Nadat de sportieve auto op het bergingsvoertuig stond werd de weg weer vrijgegeven en kon het verkeer weer passeren.

Gerelateerde artikelen: