Auto op de kop na ongeval op A28 bij Zuidwolde

Henry-Wallinga©-Ongeval-A28-Zuidwolde-02ZUIDWOLDE – Op de A28, vlak voor tankstation Lageveen bij Zuidwolde, is zondagavond een automobilist gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man verloor de macht over het stuur, gleed dwars over de weg en botste vol in de vangrail.

Na deze klap vloog de auto over de kop en kwam op het dak tot stilstand. Omstanders schoten snel te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Wonder boven wonder kon de man zelf uit de auto klauteren. De opgeroepen brandweer keerde onverrichter zake weer terug naar de kazerne. De man nam zelf plaats in de ambulance en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Door het ongeval ontstond er in beide richtingen een flinke file. Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de totaal vernielde Peugeot 206 weer op de wielen en voerde deze snel af zodat het verkeer weer vlot kon doorrijden.