Poes in de boom op hooibergenterrein in Hasselt

Henry-Wallinga©-Poes-Hooibergen-Hasselt-01HASSELT – Al enkele dagen zat in een boom op het hooibergenterrein aan de Stadsweg een poes. Omdat het maar steeds niet lukt om de poes naar beneden te krijgen werd vanavond de hulp van de brandweer ingeroepen.

Omdat het beestje aardig hoog in de boom was gekropen schakelde de Hasselter brandweer de hulp in van de Zwolse collega’s. Met behulp van een hoogwerker zou de klus zo geklaard zijn. Ondertussen was ook de dierenambulance ter plaatse om met vangstokken te assisteren.

De poes begon bij het zien van de brandweermannen in het bakje een weg naar beneden te zoeken en liet zich dus niet vangen. Na een laatste poging van de brandweer sprong het dier naar beneden en verdween in de dichtbegroeide bossage. Het dier hield zich goed verscholen en zal zich vanavond, na het verdwijnen van al die mensen, wel weer bij zijn baasje melden.