N50 afgesloten na ongeval met meerdere voertuigen

Henry-Wallinga©-Kettingbotsing-N50-Kampen-06KAMPEN – De N50 bij Kampen is vrijdagmiddag rond 14:15 uur enige tijd afgesloten geweest na een aanrijding met meerdere personenauto’s en een vrachtwagen. Het ongeval ontstond toen de chauffeur van de vrachtwagen te laat een stilstaande file opmerkte en achterop een bedrijfsbus botste. Deze botste weer op zijn voorganger en dit herhaalde zich enkele malen.

De file ontstond na een test van de slagboominstallatie bij de Eilandbrug. Een camper had namelijk eerder die dag een aanrijding gehad met een slagboom waarna de installatie na de reparatie getest moest worden.

Ondanks dat de ravage bij de kettingbotsing groot was vielen er geen gewonden. Vier personenauto’s, een bedrijfsbus en een vrachtwagen waren betrokken bij het ongeval en liepen forse schade op. Bergingsbedrijf Wolves heeft vier auto’s afgevoerd. Bergingsbedrijf Stouwdam heeft de vrachtwagencombinatie geborgen. Het drukke verkeer werd via de af,- en oprit langs het ongeval geleid. Na het reinigen van het wegdek werd tegen 16:30 uur de weg weer geheel vrijgegeven.