Zonnige start van Nationale Sleepbootdagen 2016

Henry-Wallinga©-Sleepbootdagen-Zwartsluis-1-19ZWARTSLUIS – In het centrum van Zwartsluis neemt de drukte donderdag 5 mei aan het begin van de middag zichtbaar toe. Vooral aan de kades en nabij de Kolksluis en hebben zich inmiddels drommen mensen verzameld en ook langs het Zwartewater staan de toeschouwers rijendik om de tientallen sleepboten te bewonderen. Al vroeg in de middag liepen de wegen richting Zwartsluis vol. Mede door het warme weer, en het feit dat het voor veel mensen een vrije dag was, was op het op de eerste dag van hét maritieme evenement mega-druk.

De oud-burgemeesters van Zwartsluis, voormalig burgemeester van Zwartewaterland Arco Hofland en de huidige burgemeester van Zwartewaterland Eddy Bilder verrichten om 12:00 uur de opening van de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis 2016. De vroegere burgemeesters zijn allen nog nauw aan het evenement verbonden als ambassadeur. Kobes haalde het evenement midden jaren 90 naar Zwartsluis en sindsdien zijn de Nationale Sleepbootdagen en Zwartsluis onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ook op vrijdag en zaterdag is er volop beleving aan de wal. Met op vrijdag de jeugddag, waarin onder meer muziek en dans van jeugdorkest Voorwaarts, de band Energy X en de dansers van Just Dance op de agenda staan. Ook is deze dag Roderick Waterpas met zijn amusante acts weer onderweg en kan er, zoals alle dagen, gekeken worden naar een demonstratie met modelopduwers. De Kolksluuszangers zorgen er bovendien voor dat de sfeer er volop in zit.

Zaterdag is de ‘braderiedag’. Als vanouds een gezellige en drukke dag met een braderie door het hele centrum van Zwartsluis en muzikale optredens van het Koopmansvrouwenkoor, het Kerkstraat Dwijlorkest en het Duitse korps Spielmannszug Züschen. Sinds 2014 eveneens een geslaagd gebeuren is het concert dat het christelijk mannenkoor Stereo op zaterdagmiddag geeft in de Hervormde Kerk. Dit begint om half drie, waarna de bezoekers aansluitend richting Havendijk kunnen lopen om getuige te zijn van de afsluitende vlootschouw.

Voor het volledige programma: www.sleepbootdagen.com