Dodelijk ongeval op Geldersedijk in Hattem

Henry-Wallinga©-Dodelijk-Ongeval-Geldersedijk-Hattem-17HATTEM – Bij een ernstig ongeval op de Geldersedijk bij Hattem is maandagavond een automobilist om het leven gekomen. De man reed op de dijk richting Hattem toen hij volgens omstanders al slingerend op de verkeerde weghelft kwam.

Hier kwam de man, ondanks een uitwijkmanoeuvre, in botsing met een vrouw rijdend in een Dodge Ram. Hierna raakte de auto onbestuurbaar en kwam de Peugeot 206 van de man in botsing met een Audi A6. Door deze aanrijding kwam de bestuurder van de Peugeot bekneld te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer worden bevrijdt. Een opgeroepen traumahelikopter werd vlak boven de ongevalslocatie afgemeld. De man was ondertussen al met spoed overgebracht naar het Isala-ziekenhuis in Zwolle maar overleed later op de avond aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de Audi en de bestuurster van de Dodge bleven voor zover nu bekend is ongedeerd. Een tweetal medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben een uitgebreid onderzoek gedaan. Hiervoor was een gedeelte van de Geldersedijk urenlang afgesloten. Bergingsbedrijven Stouwdam en Wolves kwamen in actie om de zwaar gehavende auto’s van de dijk te bergen. De dijk werd door een veeg/zuigauto van aannemersbedrijf van der Kolk ontdaan van alle brokstukken en glassplinters.