Camper balanceert op randje van kade in Hasselt

Henry-Wallinga©-Camper-Grindwal-Hasselt-02HASSELT – Aan de Grindwal werd maandagavond rond 21:30 uur door buurtbewoners een camper aangetroffen die gevaarlijk over de rand van de kademuur hing. Van de bestuurder ontbrak elk spoor. Nadat de politie was ingelicht werd onmiddellijk een zoekactie opgestart.

De ruime omgeving werd afgezocht maar de eigenaar van de camper was spoorloos verdwenen. Rond 22:45 uur werd zelfs Burgernet ingezet zodat de inwoners van Hasselt naar de man konden uitkijken. Hieraan werd massaal gehoor gegeven zodat na een kwartier de man gevonden werd door enkele oplettende Burgernetters.

Ondertussen was bergingsbedrijf Hooikammer al druk in de weer om de camper weer veilig op alle vier de wielen te zetten. Als eerste werd de situatie veilig gemaakt door de camper een flink stuk de kant op te trekken. Hierna werd met een kraan de voorkant opgetild terwijl met een andere voertuig de camper verder de kant op werd getrokken.

De man, die een verwarde indruk maakte, werd naar zijn voertuig gebracht om zijn personalia te kunnen laten zien aan de agenten. Eerder vandaag hadden zij de man en het voertuig al gesignaleerd en werd de bestuurder aangesproken op ondeugdelijke verlichting. De man is meegenomen naar het bureau. Hoe de man met zijn camper in deze situatie is beland is nog onduidelijk.