Automobilist overleden bij ongeval op Westeinde

Henry-Wallinga©-Dodelijk-Ongeval-Westeinde-Nieuwleusen-10NIEUWLEUSEN – Op het Westeinde is vannacht rond 02:00 uur een 30 jarige inwoner uit Nieuwleusen om het leven gekomen bij een ernstige eenzijdige aanrijding. De man kwam door nog onbekende oorzaak met zijn auto in botsing met een boom en overleefde dit niet.

Door de botsing met de boom brak de Ford Mondeo, die op de N758 vanuit Zwolle richting Nieuwleusen reed, in twee stukken en kwam in de berm en op het naastgelegen fietspad terecht. Een automobilist die de vele brokstukken zag liggen heeft melding gedaan bij de politie maar alle hulp kwam te laat.

Na het onderzoek naar de toedracht, dat was ingesteld door een medewerker van de verkeersongevallenanalist van de politie Oost-Nederland, heeft bergingsbedrijf Wolves het wrak en de vele brokstukken afgevoerd. Een veegauto van de firma van der Kolk heeft het wegdek en het fietspad ontdaan van al het kleine materiaal. De weg was tot 05:45 uur afgesloten voor het verkeer.