Pizzakoerier geschept door trein op spoorwegovergang

Henry-Wallinga©-Ongeval-NieuweVeerallee-Zwolle-01ZWOLLE – Op de spoorwegovergang op de Nieuwe Veerallee is maandagavond een pizzakoerier in botsing gekomen met een trein. De 18-jarige bestuurster van de scooter overleefde de aanrijding en is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen om 19:24 uur de melding van het ongeval. Omdat onduidelijk was hoe de toestand van het slachtoffer was vloog er ook een traumahelikopter vanuit Groningen. Het ambulancepersoneel liet het mobiel medisch team al snel weer inrukken, het slachtoffer was aanspreekbaar en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt nog de exacte toedracht van het ongeval. Uit onderzoek van Prorail bleek dat de slagbomen ten tijde van het ongeval gesloten waren. Men sluit daarom niet uit dat de koerier onder de bomen door is gegaan.

De vernielde scooter is door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd. Door het ongeval was de Nieuwe Veerallee volledig afgesloten. Het “Kamperlijntje” is tot 22:30 uur buiten dienst geweest.